INSTRUIREA LIDERILOR DE ADOLESCENȚI

Scopul cursului

Scopul este de a oferi instruire specifică celor care lucrează cu adolescenții și preadolescenții (vârsta 11-14 ani).

Cursul dorește să stimuleze înfiinţarea de Grupuri de Adolescenți. Prin studiu biblic și alte activități, liderii acestor grupuri sunt învățați importanța continuării lucrării de evanghelizare și ucenicizarea celor cu care au luat legătura mai întâi la GVB, dar care au crescut.

Liderii sunt învăţaţi şi cât de important este să-i ajute pe adolescenţi să se implice în biserica locală şi să le ofere ocazii de a sluji în lucrarea directă cu copiii.

Cine poate participa?

La acest curs se poate înscrie:

  • Persoane mântuite, născute din nou, chemate la lucrarea cu adolescenţii și preadolescenții
  • Vârsta minimă 18 ani
  • Gata să participe la toate activităţile de la ore

Experiența în lucrarea cu adolescenții constituie un mare avantaj, dar nu este o cerință eliminatorie.

Ce conține?

Subiectele (materiile) incluse în curs sunt:

  • Calităţile liderului de adolescenţi
  • Organizarea Grupurilor de
  • Provocare a adolescenţilor
  • Pregătirea adolescenţilor pentru slujire
  • Metode de predare
  • Adolescenţii proveniţi din familii instabile
  • Situaţii abuzive
  • Muzica
  • Clădirea prieteniilor

Cât durează?

Cursul durează 30 de ore de curs + timp pentru sesiunile practice. Distribuirea celor 30 de ore în timpul săptămânii (săptămânilor) se face de regulă împreună cu cei înscrişi, în funcţie de orarul lor zilnic (serviciu, facultate).

„Formula” ideală de orar în timpul unei săptămâni obişnuite ar fi:

Luni – Vineri, între orele: 16:30-21:00, și sâmbătă 09:00-12:00

 

Mai recomandăm şi următorul orar:

Sâmbătă: 09:00-18:10
Duminică: 14:00-17:00
Luni – Miercuri: 17:00-20:40

Prezenţa
Datorită caracterului progresiv al cursului, cursanţilor li se cere să participe punctual la toate orele. Nu este permisă absentarea de la mai mult de trei ore de curs, mai ales de la subiecte la care cursantul va avea probă practică, altfel absolvirea în mod satisfăcător ar putea fi periclitată. În cazul în care cursantul este nevoit să absenteze, i se recomandă să ceară cuiva să înregistreze pentru el cele trei ore şi apoi el să le asculte ulterior. 

Nu este permisă doar audierea cursului, fără a fi prezent la orele de curs.

Cât costă?

AMEC nu cere cursanților care participă la cursurile noastre să acopere costul total al cursului. Motivul pentru aceasta este că nu dorim ca acest cost să fie un impediment în calea cuiva care dorește să se pregătească mai bine pentru a duce Evanghelia celor ce au nevoie s-o audă. Totuși, cerem ca fiecare cursant să contribuie cu minimum 150 de lei, sumă care acoperă o parte din cheltuielile organizatorice.

De asemenea, în funcţie de posibilităţi, organizatorul (biserica, fundaţia etc.) va încerca să acopere cheltuielile de drum ale profesorilor care vor preda la curs. Această cheltuială poate fi inclusă în taxa cursanţilor (rămâne la latitudinea organizatorului).

Pentru a vedea unde se desfășoară următorul curs ILA, te rugăm să vizitezi secțiunea Evenimente.

Responsabilitatea organizatorului (gazdei)

 • Organizarea cursului într-un loc potrivit (clădirea bisericii, sală încăpătoare);
 • Promovarea cursului în zona respectivă, prin mobilizarea celor care sunt chemaţi să lucreze cu adolescenţii (cursul cuprinde minim 10, maxim 21 cursanţi);
 • Asigurarea cazării a 2-3 instructori AMEC;
 • Acoperirea cheltuielilor de transport pentru instructori.

Când și unde?

Dacă într-o anumită zonă sunt cel puţin 10 persoane care doresc să urmeze acest curs, împreună cu lucrătorul zonal se poate stabilii o dată potrivită pentru organizarea unui astfel de curs.

Dacă doreşti un astfel de curs în zona ta, contactează-ne.

De asemenea, organizăm periodic cursuri ILA și online, pe Zoom. Dacă dorești să vezi când vor fi organizate următoarele cursuri, poți accesa secțiunea Evenimente.

Dacă doreşti să participi la un astfel de curs sau să organizezi unul în zona ta, verifică secțiunea Evenimente, sau trimite-ne un e-mail cu subiectul „Curs ILA“, adaugă numele tău, adresa şi biserica din care faci parte, şi te vom contacta.

EvenimenteContact

Te mai pot interesa și următoarele cursuri: