PREDÂND EFICIENT COPIILOR 1

Scopul cursului

Scopul este să ofere lucrătorilor cu copiii instruire de bază în evanghelizarea copiilor, în special prin lucrarea în cadrul Grupului Vestea Bună.

PEC nivelul 1 este destinat să echipeze pe membrii bisericii locale să evanghelizeze copiii prin ore ţinute pentru copiii din vecinătate, în şcoli publice şi în aer liber. Ne concentrăm atenţia asupra stării copilului, care este pierdut fără Hristos, şi îi învăţăm pe cursanţi baza biblică a evanghelizării copilului. Se pune accent special pe metode de evanghelizare. Cursul oferă instruire practică, astfel încât cursanţii să poată să înceapă imediat după curs întâlniri cu copiii din vecinătate.

Cine poate participa?

La acest curs se pot înscrie:

 • persoane mântuite a căror viaţă demonstrează aceasta
 • persoane care au pe inimă lucrarea cu copiii
 • persoane care doresc să înceapă o lucrare cu copiii
 • învăţători de Şcoală Duminicală ce doresc să devină mai eficienţi în lucrarea pe care o desfăşoară
 • persoane care au împlinit vârsta de 17 ani

Ce conține?

Subiectele (materiile) incluse în curs sunt:

 • Învăţătură Biblică despre copil;
 • Importanţa evanghelizării copiilor din vecini;
 • O privire asupra Mesajului Mântuirii;
 • Predarea şi memorarea Versetelor Biblice;
 • Pregătirea şi predarea Lecţiei Biblice;
 • Mijloace vizuale în predare;
 • Disciplina la program;
 • Sfătuirea copilului pentru mântuire;
 • Încurajarea copilului nou convertit;
 • Importanţa învăţătorului.

Studenţii vor trebui să demonstreze la probele practice:

 • predarea unui verset;
 • predarea unei lecţii biblice;
 • sfătuirea unui copil nemântuit.

Cât durează?

Cursul durează 26 de ore de curs + timp pentru sesiunile practice. Distribuirea celor 26 de ore în timpul săptămânii (săptămânilor) se face de regulă împreună cu cei înscrişi, în funcţie de orarul lor zilnic (serviciu, facultate).

„Formula” ideală de orar în timpul unei săptămâni obişnuite ar fi:

Luni – Vineri, între orele: 16:30-21:00, și sâmbătă 09:00-12:00

 

Mai recomandăm şi următorul orar:

Sâmbătă: 09:00-18:10
Duminică: 14:00-17:00
Luni – Miercuri: 17:00-20:40

 

Pentru varianta online propunem:

Luni: 18:00-21:15
Marți: 18:00-21:15
Miercuri: 18:00-21:15
(Dacă alegi varianta online, pentru a fi considerat prezent la orele de curs este necesar să ai camera deschisă la fiecare sesiune.)

 

Prezenţa
Datorită caracterului progresiv al cursului, cursanţilor li se cere să participe punctual la toate orele. Nu este permisă absentarea de la mai mult de trei ore de curs, mai ales de la subiecte la care cursantul va avea probă practică, altfel absolvirea în mod satisfăcător a nivelului 1 ar putea fi periclitată. În cazul în care cursantul este nevoit să absenteze, i se recomandă să ceară cuiva să înregistreze pentru el cele trei ore şi apoi el să le asculte ulterior. O oră de curs poate avea 40, 45 sau 50 de minute.

(Dacă alegi varianta online, pentru a fi considerat prezent la orele de curs este necesar să ai camera deschisă la fiecare sesiune.)

Nu este permisă doar audierea cursului, fără a fi prezent la orele de curs.

Cât costă?

AMEC nu cere cursanților care participă la cursurile noastre să acopere costul total al cursului. Motivul pentru aceasta este că nu dorim ca acest cost să fie un impediment în calea cuiva care dorește să se pregătească mai bine pentru a duce Evanghelia celor ce au nevoie s-o audă. Totuși, cerem ca fiecare cursant să contribuie cu minimum 150 de lei, sumă care acoperă o parte din cheltuielile organizatorice.

De asemenea, în funcţie de posibilităţi, organizatorul (biserica, fundaţia etc.) va încerca să acopere cheltuielile de drum ale profesorilor care vor preda la curs. Această cheltuială poate fi inclusă în taxa cursanţilor (rămâne la latitudinea organizatorului).

Ce se întâmplă după acest curs?

Cursanţii care au participat la toate cele 26 de ore de curs şi care au obţinut calificativele necesare, au posibilitatea să obţină un certificat care să adeverească absolvirea acestui curs.

Obţinerea acestui certificat se face doar după ce cursantul a predat la cel puţin 5 programe cu copiii o parte din program.

Cei care obţin acest certificat se pot înscrie la următoarele cursuri: PEC nivelul 2, PEP sau ILA.

Trebuie să subliniem faptul că dorinţa noastră, ca misiune, este ca cei care au participat la un astfel de curs să îşi dorească să deschidă sau să participe la un Grup Vestea Bună.

Pentru a vedea unde se desfășoară următoarele cursuri ce pot fi făcute după absolvirea acestui curs, te rugăm să vizitezi secțiunea Evenimente.

Când și unde?

Dacă într-o anumită zonă sunt cel puţin 12 persoane care doresc să urmeze acest curs, împreună cu lucrătorul zonal se poate stabilii o dată potrivită pentru organizarea unui astfel de curs.

Dacă doreşti un astfel de curs în zona ta, contactează-ne.

De asemenea, organizăm periodic cursuri PEC 1 și online, pe Zoom. Dacă dorești să vezi când vor fi organizate următoarele cursuri, poți accesa secțiunea Evenimente.

Dacă doreşti să participi la un astfel de curs sau să organizezi unul în zona ta, verifică secțiunea Evenimente, sau trimite-ne un e-mail cu subiectul „Curs PEC“, adaugă numele tău, adresa şi biserica din care faci parte, şi te vom contacta.

EvenimenteContact

Te mai pot interesa și următoarele cursuri: