PREDÂND EFICIENT COPIILOR 2

Scopul cursului

Scopul este echiparea învăţătorilor pentru a-i ajuta pe copii să crească în Domnul, călăuzindu-i pas cu pas în creşterea şi dezvoltarea lor spirituală.

PEC nivelul 2 are ca obiectiv să ofere o bază biblică, informații și metode practice, care îl vor ajuta pe cursant să îi îndrume pe copiii mântuiți în procesul lor de creştere spirituală. La baza cursului stă principiul care spune că predarea cu credincioșie a Cuvântului lui Dumnezeu aduce schimbare.

Deși cursul PEC 2 se ocupă în special de copilul mântuit, acesta oferă și informații despre evanghelizare. Cursanţii sunt învățați să scrie obiective bazate pe adevărul central și nevoile copiilor mântuiți. Cu aceste obiective în minte ei vor putea preda o lecție biblică ce se bazează pe o povestire biblică, şi care are adevăr central și aplicație. Ei învață și cum să predea mesajul mântuirii în cadrul unei ore de program cu copiii. Vor dobândi abilități pentru a-i ajuta pe copii într-un mod practic să înceapă și să dezvolte relația lor cu Dumnezeu. 

Cine poate participa?

La acest curs se pot înscrie:

 • persoane care au dobândit un certificat de absolvire al cursului PEC 1 și care au experiență în predare. 
 • persoane care doresc să devină mai eficiente în predarea doctrinelor biblice
 • având în vedere că acest curs se axează pe creșterea spirituală a copilului mântuit, se pliază foarte bine și pentru Școala Duminicală

Ce conține?

Subiectele (materiile) incluse în curs sunt:

 • Nevoile fundamentale ale copilului
 • Învăţătură biblică despre copil
 • Creşterea în viaţa spirituală a copilului
 • Creşterea în cunoaşterea lui Dumnezeu
 • Creşterea în citirea Bibliei
 • Creşterea în rugăciune
 • Creşterea în mărturisire
 • Creşterea în conduita creştină
 • Lucrarea de predare
 • Predarea despre misiune
 • Lecţia Biblică
 • Sfătuirea copilului creştin
 • Copiii din medii religioase variate
 • Cum să încurajezi participarea regulată

Studenţii vor trebui să demonstreze la probele practice:

 • predarea despre misiune
 • predarea despre rugăciune
 • predarea unei lecţii biblice

Cât durează?

Cursul durează 25 de ore de curs + timp pentru sesiunile practice. Distribuirea celor 25 de ore în timpul săptămânii (săptămânilor) se face de regulă împreună cu cei înscrişi, în funcţie de orarul lor zilnic (serviciu, facultate).

„Formula” ideală de orar în timpul unei săptămâni obişnuite ar fi:

Luni – Vineri, între orele: 16:30-21:00, și sâmbătă 09:00-12:00

Mai recomandăm şi următorul orar:

Sâmbătă: 09:00-18:10
Duminică: 14:00-17:00
Luni – Miercuri: 17:00-20:40

 

Pentru varianta online propunem:

Luni: 18:00-21:15
Marți: 18:00-21:15
Miercuri: 18:00-21:15

Prezenţa
Datorită caracterului progresiv al cursului, cursanţilor li se cere să participe punctual la toate orele. Nu este permisă absentarea de la mai mult de trei ore de curs, mai ales de la subiecte la care cursantul va avea probă practică, altfel absolvirea în mod satisfăcător a nivelului 2 ar putea fi periclitată. În cazul în care cursantul este nevoit să absenteze, i se recomandă să ceară cuiva să înregistreze pentru el cele trei ore şi apoi el să le asculte ulterior. O oră de curs poate avea 40, 45 sau 50 de minute.

(Dacă alegi varianta online, pentru a fi considerat prezent la orele de curs este necesar să ai camera deschisă la fiecare sesiune.)

Nu este permisă doar audierea cursului, fără a fi prezent la orele de curs.

Cât costă?

AMEC nu cere cursanților care participă la cursurile noastre să acopere costul total al cursului. Motivul pentru aceasta este că nu dorim ca acest cost să fie un impediment în calea cuiva care dorește să se pregătească mai bine pentru a duce Evanghelia celor ce au nevoie s-o audă. Totuși, cerem ca fiecare cursant să contribuie cu minimum 150 de lei, sumă care acoperă o parte din cheltuielile organizatorice.

De asemenea, în funcţie de posibilităţi, organizatorul (biserica, fundaţia etc.) va încerca să acopere cheltuielile de drum ale profesorilor care vor preda la curs. Această cheltuială poate fi inclusă în taxa cursanţilor (rămâne la latitudinea organizatorului).

Ce se întâmplă după acest curs?

Cursanţii care au participat la toate cele 25 de ore de curs şi care au obţinut calificativele necesare, au posibilitatea să obţină un certificat care să adeverească absolvirea acestui curs.

Obţinerea acestui certificat se face doar după ce cursantul a predat la cel puţin 5 programe cu copiii o parte din program.

Când și unde?

Dacă într-o anumită zonă sunt cel puţin 10 persoane care întrunesc condițiile de mai sus, și care doresc să urmeze acest curs, împreună cu lucrătorul zonal se poate stabilii o dată potrivită pentru organizarea unui astfel de curs.

Dacă doreşti un astfel de curs în zona ta, contactează-ne.

De asemenea, organizăm periodic cursuri PEC 2 și online, pe Zoom. Dacă dorești să vezi când vor fi organizate următoarele cursuri, poți accesa secțiunea Evenimente.

Dacă doreşti să participi la un astfel de curs sau să organizezi unul în zona ta, verifică secțiunea Evenimente, sau trimite-ne un e-mail cu subiectul „Curs PEC“, adaugă numele tău, adresa şi biserica din care faci parte, şi te vom contacta.

EvenimenteContact

Te mai pot interesa și următoarele cursuri: