SEMINARII FUNDAMENTALE

Scopul cursului

Scopul seminariilor fundamentale este acela de a oferi lucrătorilor cu copiii o privire de ansamblu asupra lucrării cu copiii, în Biserici și în afara acestora, în ceea ce privește programul cu copiii în sine, creșterea copilului mântuit și creșterea învățătorului. Aprofundarea acestor seminarii se face în cadrul cursurilor intensive AMEC.

Cine poate participa?

La acest curs se pot înscrie:

 • Persoane mântuite a căror viață dovedesc acest lucru.
 • Persoane care au pe inimă lucrarea cu copiii
 • Persoane care doresc să înceapă o lucrare cu copiii
 • Persoane care au împlinit cel puțin 14 ani.

Ce conține?

Seminariile fundamentale conțin o selecție de 27 de subiecte. Acestea sunt câteva dintre ele:

 • Autoritatea finală (De ce să evanghelizăm copiii?)
 • Descoperă caracteristicile copiilor (Caracteristici ale grupelor de vârstă)
 • Învățători care influențează vieți (O privire asupra învățătorului)
 • Lecții biblice care schimbă vieți (Principiile de bază ale lecției biblice)
 • Nu sunt prea mic (Lucrarea cu preșcolarii)
 • Voi cânta o cântare nouă (Cântările – melodie cu mesaj)
 • Stăpânește-ți clasa (Disciplina la oră)

La aceste seminarii fundamentale nu se susțin probe practice.

Cât durează?

Seminariile fundamentale pot fi împărțite după nevoia și disponibilitatea lucrătorilor cu copiii care cer aceste seminarii pentru comunitatea din care fac parte.

Pot fi predate toate cele 27 de seminarii într-o săptămână intensivă sau împărțite pe mai multe zile ori săptămâni. Programul și durata acestor seminarii se stabilesc de regulă împreună cu Bisericile locale care au cerut aceste seminarii pentru învățătorii lor.

Cât costă?

AMEC nu cere cursanților care participă la cursurile noastre să acopere costul total al cursului. Motivul pentru aceasta este că nu dorim ca acest cost să fie un impediment în calea cuiva care dorește să se pregătească mai bine pentru a duce Evanghelia celor ce au nevoie s-o audă. Totuși, încurajăm ca fiecare cursant să contribuie cu minimum 150 de lei, sumă care acoperă o parte din cheltuielile organizatorice.

De asemenea, în funcţie de posibilităţi, organizatorul (biserica, fundaţia etc.) va încerca să acopere cheltuielile de drum ale profesorilor care vor preda la curs. Această cheltuială poate fi inclusă în contribuția cursanţilor (rămâne la latitudinea organizatorului).

Ce se întâmplă după acest curs?

În urma participării la toate cele 27 de seminarii fundamentale, cursantul primește un certificat care atestă parcurgerea cu succes a seminariilor.

Cursanții sunt încurajați să cerceteze în profunzime subiectele discutate în cadrul seminariilor fundamentale, prin a se înscrie și parcurge celelalte cursuri intensive de la AMEC, unde subiectele de la seminariii sunt detaliate și studiate mai în profunzime.

Cursanții sunt încurajați să înceapă lucrarea cu copiii în zona lor (acolo unde este cazul), prin Grupurile Vestea Bună, sau să o continue într-un mod eficient, punând în practică ceea ce au învățat la seminariile fundamentale.

Când și unde?

Dacă într-o anumită zonă sunt cel puțin 10 persoane care doresc să parcurgă seminariile fundamentale, împreună cu lucrătorul zonal se poate stabili o perioadă și locație potrivită pentru organizarea acestor seminarii.

Seminariile fundamentale pot fi predate fizic sau online, pe Zoom.

Dacă dorești parcurgerea acestor seminarii fundamentale în zona ta, contactează-ne.

Dacă doreşti să participi la un astfel de curs sau să organizezi unul în zona ta, verifică secțiunea Evenimente, sau trimite-ne un e-mail cu subiectul „Curs SF“, adaugă numele tău, adresa şi biserica din care faci parte, şi te vom contacta.

EvenimenteContact

Te mai pot interesa și următoarele cursuri: