INSTRUIREA MISIONARILOR DE VARĂ

Scopul cursului

Scopul cursului

Instruirea cursanților (în mod special tinerii din biserici) în organizarea evanghelizărilor în aer liber, în special pe timpul verii (Evanghelizări de 5 zile, Grupuri de vacanţă, Școli Biblice de Vacanță, etc).

Descrierea cursului

 prezentate bazele biblice pentru evanghelizarea copiilor. Un accent special este pus pe metodele de evanghelizare, precum Cartea fără cuvinte și alte lecții evanghelistice. Cursul oferă și instruire practică, astfel că participanţii pot începe evanghelizări cu copiii imediat după curs.

Cine poate să participe?

Acest curs este destinat în special:

  • tinerilor care doresc să Îi slujească Domnului în mijlocul copiilor;
  • celor care doresc să organizeze Evanghelizări de 5 zile;
  • învăţătorilor de şcoală duminicală, de Grup Vestea Bună sau de tabără;
  • oricărei persoane interesate să predea copiilor Cuvântul lui Dumnezeu.

Condițiile de acceptare pentru acest curs:

  • să fii născut din nou şi să trăieşti o viaţă creştină dedicată Domnului;
  • să fii de acord cu declaraţia de credinţă AMEC;
  • să ai cel puţin 17 ani (sau între 14-16 ani pentru cursul de juniori – vezi mai jos);

Au prioritate cei care îşi iau angajamentul că după terminarea cursului se vor implica cel puţin două săptămâni din vară în evanghelizarea în aer liber.

Ce conține?

Subiectele (materiile) incluse în curs sunt:

  • Bazele biblice pentru evanghelizarea copiilor
  • Pregătirea şi prezentarea unei lecţii biblice
  • Mesajul Evangheliei
  • Sfătuirea copiilor
  • Versetul de memorat şi jocul recapitulativ
  • Cum să organizezi o evanghelizare în aer liber pentru copii

De asemenea sunt incluse şi sesiuni practice, în care fiecare cursant demonstrează predarea unei lecţii biblice, a unui verset de memorat, a unui joc şi a unei cântări, şi participă la o evanghelizare în aer liber.

Cât durează?

Durata cursului

Cursul durează o săptămână, şi se ţine la începutul verii – de obicei sfârşitul lunii iunie / începutul lunii iulie.

Prezența

Datorită caracterului progresiv al cursului, cursanţilor li se cere să participe regulat şi punctual la toate orele. Dacă au absentat la anumite ore, trebuie să facă tot posibilul să le recupereze.

Cât costă?

AMEC oferă instruirea cu scopul final ca orice copil să audă Evanghelia (prin cei ce sunt instruiți) și, de aceea, căutăm să ținem costurile cursului cât mai mici posibile. Momentan, taxa unui astfel de curs este de 100 de lei, pentru a acoperi o parte din costurile tipăririi manualului, a materialelor pe care le oferim, și a celorlalte costuri aferente.

De preferat ar fi ca organizatorul (asociația, misiunea sau biserica) să acopere și cheltuielile de transport ale profesorilor.

Ce se întâmplă după acest curs?

După cursul de instruire şi conform disponibilităţii cursantului, se va da ocazia ca ascesta să lucreze într-o echipă, ducând Evanghelia copiilor din zona acestuia.

Ne dorim să ținem legătura cu participanții la grup pentru a îi sprijini în viitoarele lucrări cu copiii, și pentru a ne ruga pentru lucrarea în care aceștia sunt implicați.

Când și unde?

Cursul este organizat de regulă la începutul verii (sfârșitul lui iunie începutul lui iulie).

Dacă într-o anumită zonă sunt cel puţin 12 persoane care doresc să urmeze acest curs, împreună cu lucrătorul zonal se poate stabilii o dată potrivită pentru organizarea unui astfel de curs.

Dacă doreşti un astfel de curs în zona ta, contactează-ne.

De asemenea, organizăm cursuri IMV și online, pe Zoom. Dacă dorești să vezi când vor fi organizate următoarele cursuri, poți accesa secțiunea Evenimente.

Dacă doreşti să participi la un astfel de curs sau să organizezi unul în zona ta, verifică secțiunea Evenimente, sau trimite-ne un e-mail cu subiectul „Curs IMV“, adaugă numele tău, adresa şi biserica din care faci parte, şi te vom contacta.

EvenimenteContact

Te mai pot interesa și următoarele cursuri: